понеділок, 25 лютого 2013 р.


Всередині Льюіна Девіса 


Брати Коени зняли фільм за мотивами автобіографії Дейва ван Ронко “Мер Макдугал-стріт” (The Mayor Of MacDougal Street). Ван Ронк був одним із творців унікальної фолк-сцени нью-йоркського району Грінвіч-Віллідж, з якою пов’язані імена таких музикантів, як Боб Ділан, Том Пакстон і Джоні Мітчелл.
Історія буде розказана від імені вже немолодого музиканта Льюіна Девіса, який, незважаючи на свій талант, ніяк не міг почати грати, але успішно підтримував своїх товаришів у спробах домогтися популярності. Льюіна Девіса зіграє Оскар Айзек (колись він грав у гурті The Blinking Underdogs). Крім того у зйомках задіяні Джастін Тімберлейк, Керрі Малліган, Джон Гудман та Гарретт Хедлунд.

Хічкок


Для режисера Саші Джервасі “Хічкок” стане дебютом в режисурі ігрового кіно. У Голлівуді він відомий як сценарист “Терміналу” Стівена Спілберга. Фільм зберіг тривожну атмосферу злегка розбавлену гумором, що було властиво і картинам Хічкока.
Власне, Хічкока зіграв у фільмі Ентоні Хопкінс, у ролі його дружини – Хелен Міррен. А Скарлетт Йоханссон грає актрису Джанет Лі – дівчину зі знаменитого хічкоковського “Психо”.


Великий Гетсбі



Це екранізація роману Фіцджеральда “Великий Гетсбі”. Режисер Баз Лурман майстерно відобразив на екрані салон та бомонд з усіма їхніми вечірками, банкетами, танцями і ріками шампанського. Від грошей п’янко крутиться в голові.
Втілюватиме відполірованого Гетсбі – Леонардо ді Капріо. Його друга Нік Каррауейя зіграв Тобі Магуайр, а роль Дейзі дісталася Кері Малліган.


Знедолені



Це кінематографічний мюзикл оскароносного Тома Хупера (“Король говорить”) за легендарним романом Віктора Гюго. І картина не менш зіркова за своїм складом. У фільмі зіграли Х’ю Джекман, Енн Хетевей, Аманда Сейфрід, Едді Рейдмейн, Хелена Бонем Картер.
Дія стрічки Знедолені відбувається у Франції 19-го сторіччя, вона розповідає пронизливу історію зламаних мрій та несправдженого кохання, пристрасті, жертви та спокути.

Самотній рейнджер


Пригодницький вестерн знятий за мотивами однойменного телесеріалу 1949 року. Сюжет розгортається в Техасі. Звичайний рейнджер Джон Рід (Армі Хаммер) і його напарник індіанець Тонто (Джонні Депп) будуть битися з корупцією і беззаконням. Але спершу їм треба буде знайти спільну мову, щоб працювати в команді.

Гостя


Науково-фантастичний фільм Ендрю Ніккола - екранізація однойменного роману Стефані Майєр, автора культової вампірської саги "Сутінки".
Сюжет розвивається в далекому майбутньому. Інопланетні істоти "Душі", що вторглися на Землю, захоплюють і підкоряють тіла і розум людей. Одна з таких душ на ім'я Мандрівниця вселяється в тіло молодої дівчини Мелані Страйдер і намагається її підкорити, але Мелані відмовляється здаватися.
У головних ролях - Сірша Ронан, Макс Айронс і Джейк Абель.

Оз: Великий та Могутній


Над фантастичним фільмом "Оз: великий та могутній" працює Сем Реймі, режисер трилогії "Людина-павук".
Фільм розповідає про загадкову країну Оз, якої немає на картах, і ніякий компас не визначить, в якій частині світу її шукати. Але все ж час від часу там з'являються нові мешканці. Одному з таких випадкових мандрівників судилося стати найвідомішим Чарівником.
Головні ролі виконали Джеймс Франко, Міла Куніс, Мішель Вільямс і Рейчел Вайс.

Міцний горішок: Хороший день, щоб померти

Уже через місяць у кінотеатрах можна буде побачити бойовик Джона Мура “Міцний горішок: Хороший день, щоб померти” (A Good Day to Die Hard). У новому фільмі франшизи Джон Макклейн відправиться до Москви, щоб виручити свого сина Джека і в’язниці. Доречі більшість зйомок все таки відбувалися не в Росії, а в Угорщині. Не обійдеться і без російської красуні Ірини, яку зіграла Юлія Снігирь.


Джанго звільнений

Довгоочікуваний фільм Квентіна Тарантіно - вестерн про рабство і расизм у часи беззаконня. Звільнений раб Джанго (Джеймі Фокс) розшукує свою дружину-рабиню, щоб врятувати її від тирана-плантатора Калвіна Кенді (Ді Капріо). У цьому йому допоможе наставник доктор Кінг Шульц (Крістофер Вальц).

Життя Пі


За сюжетом драми Енга Лі, режисера "Горбатої гори", індійський підліток на ім'я Пі після кораблетрощі опиняється в рятувальній шлюпці в компанії бенгальського тигра, гієни, орангутанга і зебри.
У головних ролях - Сурадж Шарма, Табу, Тобі Магуайр, Ірфан Кхан і Жерар Депардьє.